Blogin esittely

Blogin esittelyHei ja tervetuloa meidän blogin pariin, tää on meidän ensimmäinen postaus! Esitellään tässä meidän blogin taustaa ja tavoitteita sekä keitä me olemme. Olisi tietenkin kiva kuulla myös sinusta siellä ruudun toisella puolella! Jos haluat, niin jätä esittely itsestäsi tai vaikka aihetoiveita postauksen kommentteihin.

Blogin synty

Terveyttä haalimassa -blogin perustamista on ajateltu jo pitkään, mutta sen perustaminen odotti vain oikeaa hetkeä. Taustalla oli epävarmuus oman osaamisen ja taidon riittämisestä, mutta vihdoinkin ymmärrys siitä, että tekemällä oppii vei voiton, ja blogi on nyt konkreettisesti tässä.

Blogin nimi syntyi pitkän mietinnän jälkeen. Halusimme nimen kertovan meistä sekä meidän tavoitteestamme. Haalitaan itsellemme ja toisillemme niin paljon terveyttä ja sitä edistäviä asioita kuin vain voidaan, tässä ja nyt. Meillä on vain yksi keho ja yksi elämä, joten tehdään niistä parhaat mahdolliset.

Terveys on laaja käsite emmekä siitä puhuessa tarkoita vain sairaudettomuutta. Terveys on paljon muutakin. Terveys käsittää paljon asioita kehon toiminta- ja suorituskyvystä mielen hyvinvointiin, aivojen terveydestä tunne-elämän taitoihin ja suoliston hyvinvoinnista ihon hehkeään kuntoon. Terveyttä ei voi vain saada, vaan sen eteen pääsee tekemään asioita. Tärkeintä onkin tehdä asioita, joista nauttii, ja hyödyt tulevat siinä samalla kuin huomaamatta.

Haluamme päästä jakamaan tietoamme muille. Tästä syystä blogin kirjoittaminen tuntui hyvältä valinnalta. Me pääsemme opiskelemaan ja syventymään terveyden saloihin lisää ja saamme kertoa siitä teille muille täällä. Tulemme käsittelemään asioita laidasta laitaan, biohakkeroinnista treenaamiseen ja mieltä ja kehoa helliviin resepteihin, mutta pidämme mielessämme tavoitteemme – autamme sinua haalimaan terveyttä itsellesi.Blogin takana on kaksikko

Blogia kirjoittaa pariskunta eli kaksikko. Olemme molemmat vaikeuksiemme myötä hurahtaneet terveyden ja hyvinvoinnin kehittämiseen ja sillä matkalla olemme löytäneet myös toisemme. Tulemme kirjoittamaan blogia vuorotellen, ja näet aina uutta postausta lukiessasi kumpi meistä siellä tekstin takana on.

Jonna

Mie oon Jonna. Oon 22-vuotias likka, jonka juuret on Etelä-Karjalasta lähtöisin. Äiti on aina pienestä asti vienyt mukanaan jumppa- ja tanssitunneille, joten liikunta on aina ollut läsnä. Tanssi vaihtui täysikäisyyden tienoilla intohimoiseen kuntosaliharrastukseen, joka on vieläkin mukana harrastuksissa. Muita liikuntaharrastuksia ovat kävely ja juoksu, tennis sekä hiihto (kahta jälkimmäistä vielä opettelen).

Olen persoonana rohkea ja vahva. Tiedän usein, mitä haluan ja miten saavutan sen. Olen yleensä kriittinen itseäni kohtaan ja pyrin tekemään asiat hyvin. Välillä sitten ärsyttääkin kovasti, jos ei onnistu. Muiden seurassa olen aluksi yleensä hiljainen. Kuvailisin itseäni tarkkailijaksi ja pohtijaksi. Tarkkailen seurassani olevia muita ihmisiä ja heidän mielentilojaan sekä pyörittelen ajatuksia ensin mielessäni ennenkuin avaan suuni. Omaan myös huonon huumorin enkä osaa kertoa vitsejä, mietin toisinaan olenko tosikko. Mutta nauraako tosikko omille vitseilleen?

Ammatiltani olen kokki, liikuntaneuvoja ja personal trainer sekä pian myös valmis fysioterapeutti. En ole vielä löytänyt varmuudella sitä omaa tarkoitustani työelämässä. Tiedän silti, että haluan työssäni edustaa arvojani, kokea merkityksellisyyttä ja saada ihmiset voimaan paremmin.

Arvoista puheen ollen. Omia arvoja ja niiden toteutumista tulee tarkasteltua aina tietyin väliajoin. Itselleni merkittävimpiä ja tärkeimpiä asioita ovat terveys, hyvinvointi, perhe, rakkaus, rehellisyys sekä luonto. Opettelen jatkuvasti elämään arvojeni mukaisesti ja tekemään niitä tukevia valintoja.

Tuon tähän blogiin terveys ajattelua ravinnon, ruoanvalmistuksen, reseptien sekä biohakkeroinnin kautta. Tällä hetkellä itseäni kiinnostaa myös oman ajattelun kehittäminen ja aivojen ja mielen hyvinvointi, jotka tulevat varmasti esiintymään myös kirjoituksissani.

Tuomas

Tervehdys kaikille, olen kronologisesti 27-vuotias Kaasmarkusta (Ulvilasta, läheltä Poria) lähtöisin/kotoisin oleva mies. Tosin biologiselta iältä olen vielä 18-vuotias pojan kloppi 😊 Reilu kaksikymmentä vuotta olen viettänyt aikaa urheillen enemmän tai vähemmän ja kulkenut kesäisin ahonlaidassa ilman paitaa. Maastohiihto on ollut kilpalajini, jota olen isäni kanssa harrastanut ja hän on myös toiminut valmentajanani. Saliharjoittelu, tennis, juoksu ja hiihto ovat nykysin ne liikuntalajit, joita tykkään harrastaa.

Persoonana olen pohtiva hölöttäjä, joka puhuu välillä liikaakin. Pienenä muksuna olin kovin hiljainen ja puhuminenkin oli vaikeaa, joten siitä johtuen nyt on tullut kova tarve tulla kuulluksi. Tykkään tehdä asiat aina niin hyvin kuin voi, jotta sen voi sitten muille sanoa että tulipahan se tehtyä. Välillä, jos ei hommat suju niin sitä saattaa olla itselleen liian ankara ja pahottaa mielensä. Tosin silloin pitäisi muistaa, että vaikka olisi kuinka pilvinen päivä tahansa paistaa se aurinko joka tapauksessa aina, mutta pilvien yläpuolella.


Mitä tähän mennessä on tullut opiskeltua? Ammattikoulusta olen valmistunut sähköasentajaksi, joka ei ollut ihan mun ”juttu”. Tämän jälkeen tuli lähdettyä Tampereelle Varalan urheiluopistolle, jossa kävin liikunnanohjauksen perustutkinnon (4kk). Siitä lähtien on liikunta ja terveysala ollut tulevaisuuden suunnitelmissa. Nyt juuri valmistuin fysioterapeutiksi, liikuntaneuvojaksi ja personal traineriksi Savonlinnasta. 

Kuitenkin loppujen lopuksi olen oman elämäni ”seppä” sen isompia ”meriittejä” sanomatta ja tulevaisuudessa halu on löytää se oma kutsumus jota tehdä. Tulevassa ammatissa halu on auttaa ihmisiä voimaan paremmin, välittää ”liikunta” sanomaa eteenpäin, auttaa ihmisiä liikkumaan luonnollisemmin ja kehittämään keinoja, joilla jokainen voi saada elämäänsä lisää terveellisempiä tunteja, vuorokausia ja tärkeimpänä, tuntea olonsa energisemmäksi ja terveellisemmäksi.

Omat arvot? Vaikea kysymys, mutta mitä koen arvostavani isosti ja mitkä asiat koen todella merkittäviksi elämässäni ovat: läheiset, ystävät, onnellisuus, hyvinvointi, liikunta, intohimo, ravinto, tietoisuus, oppiminen, kiitollisuus, ilo, jakaminen, työn merkitys, oma kädenjälki ja muiden ihmisten auttaminen. Näitä arvoja harjoittelen elämässäni käyttämään ja haluan blogissamme tuoda esille.

Blogissamme haluan tuoda omia ajatuksia esille liittyen liikuntaan, treenivinkkeihin sekä kuinka voit haalia itsellesi terveyttä edistäviä elämäntapoja. Tosin onko olemassa omia ajatuksia? Vai kenties onko ne muualta poimittuja? No kuitenkin haluan välittää eteenpäin sanomaa, joka sisältää terveyttä ja sen lukijat voivat haalia tätä tietoa itselleen sekä halutessaan voivat käyttää näitä vinkkejä elämässään ja voida paremmin.


Tästä alkaa meidän blogi, tervetuloa matkaan mukaan!
Kommentit

Suositut tekstit