Marjapiirakka x2


Loppukesä on marjastuksen kulta-aikaa. Metsässä kypsyvät luonnon omat villit marjat ja puutarhoissa kesymmät lajitoverit. Itse rakastan siis R A K A S T A N marjastusta. Oli kyseessä sitten mikä marja tahansa, minä mielelläni poimin, säilön ja syön. Saatan viettää useamman tunnin metsässä ja lähteä vasta kun on aivan pakko tai kunnes astiat ovat täynnä.



Ja mikä sen ihanampi tapa kruunata useamman tunnin marjastusreissu, kuin uunituore marjapiirakka juuri kerätyistä marjoista vaniljakastikkeen kera nautittuna.💜

Kukapa ei marjapiirakasta tykkäisi! Ja mikä parasta, jos marjapiirakan valmistaa vielä terveellisemmistä ainesosista, niin sitä voi syödä hyvillä mielin useammankin palasen! Haluaisinkin jakaa sinulle pari reseptiä herkullisiin ja terveellisempiin piiraisiin.

Ensimmäinen resepti valmistuu käden käänteessä "kaikki ainekset blenderiin ja sekaisin" taktiikalla. Tämän piiraan pohja muistuttaa banaanikakkua ja siihen saakin helposti upotettua ylikypsät banaanit!



Mustikkapiirakka banaanikakku pohjalla:

3 ruskeapilkullista banaania
3 kananmunaa
3-4dl kaurahiutaleita (tai jauhoa)
2 isoa rkl hunajaa
2rkl kookosöljyä
(2 rkl sitruunamehua)
1dl kookos- tai kauramaitoa
1tl leivinjauhetta
1/2tl vaniljasokeria
1,5tl kardemummaa
ripaus suolaa

Päälle 2dl mustikoita

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Laita kaikki ainesosat (mustikoita lukuun ottamatta) blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
  • Voit myös muussata banaanit haarukalla ja lisätä loput ainekset joukkoon. Vaihda tällöin kaurahiutaleet jauhoihin.
  • Taikina saa jäädä melko löysäksi, mutta jos haluat siitä kiinteämpää lisää kaurahiutaleita.
  • Maista taikinaa ja lisää hunajaa, jos haluat makeampaa.
  • Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja ripottele mustikat pintaan.
  • Paista 40 minuuttia kunnes pinta on hieman ruskistunut.

Kookos-valkosuklaavaahto:

2,5dl kookoskermaa (Santa maria)
2 isoa rkl Foodin valkosuklaa herkkuisa -levitettä TAI pari palaa valkosuklaata sulatettuna

  • Säilytä kookoskermaa jääkaapissa vähintään yhden päivän ajan, jotta kookoskerma kerkeää jähmettymään. Jähmeä ja jääkaappikylmä kookoskerma vatkautuu vaahtomaiseksi, kun taas huoneenlämpöinen ja juokseva kookoskerma pysyy samanlaisena.
  • Vaahdota kookoskerma ja lisää valkosuklaalevitettä tai sulatettua valkosuklaata vaahdon joukkoon.

Toinen marjapiirakan resepteistä vaatii hiukan enemmän työtä, mutta valmistuu silti yhtä helposti! Tämä resepti saa makeutensa ihanan karamellimaisesta kookossokerista, joka on ihana makupari esimerkiksi mustaherukalle.


Mustaherukkapiirakka:

2 kananmunaa
1,5dl kookossokeria
1 ruskeapilkullinen banaani (tai korvaa 0,5dl sokeria)
0,75dl sitruunamehua
0,75dl kookos- tai kauramaitoa
4dl kaurajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
60g kookosöljyä tai voita sulatettuna

Reilusti mustaherukoita (tai mitä tahansa marjoja)

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Vaahdota kananmunat ja kookossokeri sähkövatkaimella.
  • Muussaa banaani haarukalla ja lisää vaahdon joukkoon, lisää myös sitruunamehu ja maito.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon.
  • Lisää lopuksi sulatettu rasva.
  • Kaada melko löysä taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja paista kullanruskeaksi 35-45 minuuttia uunista riippuen.
  • Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai Foodin valkosuklaa herkkuisa -levitteen kanssa. Makea valkosuklaa toimii erittäin hyvin hiukan kirpsakan mustaherukan kanssa!

Voit siis tietenkin käyttää piiraisiin mitä tahansa marjoja tai sekoittaa useampia erilaisia! Jos kokeilet reseptejä, julkaise kuva Instagramissa ja tägää minut @jonnvmaria julkaisuusi, niin pääsen näkemään millaisia herkkupiiraita muut ovat loihtineet 💜

-Jonna

Kommentit

Suositut tekstit