Marjapiirakka x2
Loppukesä on marjastuksen kulta-aikaa. Metsässä kypsyvät luonnon omat villit marjat ja puutarhoissa kesymmät lajitoverit. Itse rakastan siis R A K A S T A N marjastusta. Oli kyseessä sitten mikä marja tahansa, minä mielelläni poimin, säilön ja syön. Saatan viettää useamman tunnin metsässä ja lähteä vasta kun on aivan pakko tai kunnes astiat ovat täynnä.
Ja mikä sen ihanampi tapa kruunata useamman tunnin marjastusreissu, kuin uunituore marjapiirakka juuri kerätyistä marjoista vaniljakastikkeen kera nautittuna.💜
Kukapa ei marjapiirakasta tykkäisi! Ja mikä parasta, jos marjapiirakan valmistaa vielä terveellisemmistä ainesosista, niin sitä voi syödä hyvillä mielin useammankin palasen! Haluaisinkin jakaa sinulle pari reseptiä herkullisiin ja terveellisempiin piiraisiin.
Ensimmäinen resepti valmistuu käden käänteessä "kaikki ainekset blenderiin ja sekaisin" taktiikalla. Tämän piiraan pohja muistuttaa banaanikakkua ja siihen saakin helposti upotettua ylikypsät banaanit!
Mustikkapiirakka banaanikakku pohjalla:
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Laita kaikki ainesosat (mustikoita lukuun ottamatta) blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
- Voit myös muussata banaanit haarukalla ja lisätä loput ainekset joukkoon. Vaihda tällöin kaurahiutaleet jauhoihin.
- Taikina saa jäädä melko löysäksi, mutta jos haluat siitä kiinteämpää lisää kaurahiutaleita.
- Maista taikinaa ja lisää hunajaa, jos haluat makeampaa.
- Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja ripottele mustikat pintaan.
- Paista 40 minuuttia kunnes pinta on hieman ruskistunut.
Kookos-valkosuklaavaahto:
- Säilytä kookoskermaa jääkaapissa vähintään yhden päivän ajan, jotta kookoskerma kerkeää jähmettymään. Jähmeä ja jääkaappikylmä kookoskerma vatkautuu vaahtomaiseksi, kun taas huoneenlämpöinen ja juokseva kookoskerma pysyy samanlaisena.
- Vaahdota kookoskerma ja lisää valkosuklaalevitettä tai sulatettua valkosuklaata vaahdon joukkoon.
Mustaherukkapiirakka:
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vaahdota kananmunat ja kookossokeri sähkövatkaimella.
- Muussaa banaani haarukalla ja lisää vaahdon joukkoon, lisää myös sitruunamehu ja maito.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon.
- Lisää lopuksi sulatettu rasva.
- Kaada melko löysä taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja paista kullanruskeaksi 35-45 minuuttia uunista riippuen.
- Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai Foodin valkosuklaa herkkuisa -levitteen kanssa. Makea valkosuklaa toimii erittäin hyvin hiukan kirpsakan mustaherukan kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti