Proteiinipitoiset kvinoatortillat


Kuka muu täällä rakastaa tortilloita?

Tortillat ovat minusta kiva tapa yhdistellä erilaisia raaka-aineita ja nitoa ne yhteen tortillan avulla. Tortilloita syödessä saa myös helposti syötyä päivän kasvisannokset.

Kaupan tortillat ovat valitettavasti aika huonoja ravintosisällöltään. Tässä yhden tunnetuimman merkin tortilloiden ainesosat: VEHNÄJAUHO (72%), vesi, rapsiöljy, kosteudensäilyttäjä (E422), suola, emulgointiaine (E471), nostatusaine (natriumbikarbonaatti), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), sokerijuurikaskuitu.

Tästä syystä tortilloita on tullut syötyä vain silloin tällöin. Ja tästä syystä halusinkin kokeilla reseptiä, jolla saisi ohuita ja taittamisen kestäviä tortilloita paremmista raaka-aineista. Päädyin testaamaan kaapistani löytyvää kvinoajauho, joka toimikin yllättävän hyvin. 100g kvinoajauhoa sisältää 14,1g proteiinia sekä kvinoasta löytyy myös kaliumia, fosforia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä, joten näitä tortilloita syön ilomielin useamminkin!

HUOMIOI Tortilloiden valmistamisen haastavin osuus on paisto. Tortillat kannattaa paistaa pannulla oliiviöljyssä ja säätää lämpötila melko kuumaksi. Levy ei saa silti olla liian kuuma, koska taikina tarttuu muuten liian nopeasti pannuun ja ohut lopputulos on mahdotonta saavuttaa. Säädä lämpötilaa paiston aikana ja opi tunnistamaan mikä on paras lämpötila juuri sinun liedellä.



Kvinoatortillat: 6kpl pientä tortillaa

2,5dl kvinoajauhoa (Foodin)
2,5dl viileää vettä
1tl laadukasta suolaa
0,5tl valkosipulijauhetta (tai haluamiasi mausteita)
Oliiviöljyä paistamiseen

  • Sekoita ainekset keskenään lettutaikinamaiseksi seokseksi.
  • Kaada tilkka oliiviöljyä pannulle ja nosta teräksisen desimitan avulla 0,75dl taikinaa pannulle. Pyöräytä desimitan pohjalla tai kauhalla taikina tortillan muotoon ja paista molemmin puolin, kunnes tortilla on saanut hieman väriä.

Tuplaamalla tai triplaamalla reseptin koon saat tietenkin useamman tai isompia tortilloita!


Meillä nämä tortillat nautittiin tacojen tapaan ja lisukkeina oli turkkilaista jogurttia, mausteista luomunaudanjauhelihaa, pikamarinoituja punasipuleita, raikasta minttu-kurkkusalaattia ja fetaa.

Pikamarinoitu punasipuli:

1 iso punasipuli
2rkl oliiviöljyä
1rkl omenaviinietikkaa
0,5tl kookossokeria
ripaus suolaa

  • Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Aseta punasipulit ja muut ainekset kannelliseen rasiaan ja sekoita ravistamalla rasiaa hetken aikaa. Laita jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun valmistat muut lisukkeet.

Minttu-kurkkusalaatti:

1 iso avomaankurkku
2 tl oliiviöljyä
1tl sitruunamehua
ripaus kuivattua minttua tai muutama tuore mintun lehti silputtuna
ripaus suolaa

Jos resepti menee kokeiluun, laita kuva instagramiin ja tägää minut @jonnvmaria julkaisuusi, niin pääsen näkemään minkälaisia tortilloita siellä on paistettu!

PS. Kokeilin reseptiä myös kokonaisilla kvinoilla (ei jauho). Liotin kvinoaa ensin pari tuntia, huuhtelin ja surautin tehosekoittimessa veden, suolan ja mausteiden kanssa sekaisin. Haastavaa tästä teki kvinoan pieni koko ja heikko tehosekoittimen teho, sillä pienet kvinoat eivät meinanneet rikkoutua millään. Jauhoa on siis helpompi ja nopeampi käyttää, mutta kokonaiset kvinoat toimivat myös.

💛: Jonna

Kommentit

Suositut tekstit