Pulleat amerikkalaiset pannukakut (M, G)


Tuomas oli jo muutamana päivänä toivonut pannukakkuja ja kun minun uusi työpaikkani varmistui päätin, että herkutellaan oikein kunnon amerikkalaisilla pannukakuilla, mutta maidottomasti ja gluteenittomasti tietenkin.

Siis ja kyllä! Niistä tulikin erinomaisen pulleita, pehmeitä ja vienon kookoksenmakuisia pannukakkuja. Makeutensa nämä pannukakut saivat kookossokerista ja jauhoina toimi Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton vaaleajauhoseos. Tämä tuote saa ison plussan siitä, että se sisältää riisijauhoa, tattarijauhoa, perunajauhoa ja nimenomaan GMO-vapaata maissijauhoa!


Amerikkalaiset pannukakut (G, M):
10 keskikokoista kappaletta

2 kananmunaa
2 rkl kookossokeria
4 dl kookoskermaa (tai kaura)
3,5 dl Virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaajauhoseosta
4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl sulaa kookosöljyä

  • Vatkaa kananmunia ja sokeria hetki vispilällä ja lisää joukkoon kookoskerma.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kosteiden aineiden joukkoon samalla sekoittaen.
  • Lisää lopuksi sula kookosöljy.
  • Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia
  • Paista keskilämmöllä kookosöljyssä kullanruskeiksi.


Me nautittiin nämä ihanat pannyplätyt vaahterasiirapin, metsävadelmien ja Toukarin suklaanmakuisen vuohenmaitojäätelön kanssa. Iso suositus tälle jäätelölle, jos et siedä lehmänmaitoa ja siltikin haluat täyteläistä ja aidoista raaka-aineista valmistettua jäätelöä. Tämä jäätelö on mielestäni parasta suklaajäätelöä, mitä olen syönyt eikä siitä ole maistettavissa esim. vuohenjuustolle tyypillistä makua. 💗

Toukarin jäätelöitä on saatavilla ainakin Porin alueella.

💛: Jonna

Kommentit

Suositut tekstit