Valkosuklaa-puolukka raakakakku

Kun kaapista löytyy viime kuussa vanhaksi mennyttä Foodin valkosuklaa herkkuisa levitettä ja jääkaapissa toissapäivänä kerättyjä puolukoita, niin homma oli jo selvä: näistä syntyy raakakakku.

Makean valkosuklaan ja happaman puolukan yhdistelmä on aivan täydellinen. Vielä kun yhdistää silkkisen pehmeät täytteet suklaisen rapeaan pohjaan, niin nam!

Tuomas ei pidä puolukoista ja tiesin tämän kakun olevan riski, mutta lopputulos oli herkullinen meidän molempien mielestä! Eli vaikka puolukka ei kuuluisi suosikki marjoihisi, niin ne uppoavat mukavasti tähän terveelliseen ja silkkisen pehmeään raakakakkuun.

Ohje löytyy postauksen loppupuolelta 💜Käydään aluksi hieman yleisesti raakakakkujen valmistuksesta:

RAAKAKAKUN AINESOSAT

Pohja syntyy pähkinöistä, taateleista, kookoshiutaleista ja raakakaakaojauheesta. Pähkinöiden ja kookoshiutaleiden sijaan voit käyttää esimerkiksi kaurahiutaleita ja siemeniä. Taatelit sitovat pohjan yhteen ja tuovat makeutta, mutta ne voi korvata millä tahansa kuivatulla (ja liotetulla) hedelmällä (luumu, rusina, aprikoosi…)

Pohjasta voi halutessaan tehdä ohuemman tai paksumman, ja pohjaan voi myös lisätä eri makuja. Esimerkiksi porkkanaraakakakun pohjaan blendataan mukaan tuoretta porkkanaa, jonka sitten kruunaa sitruunainen raakatäyte!

Täytteen pääraaka-aineita ovat cashewpähkinät, kookoskerma, kookosöljy ja/tai raakakaakaovoi.

Cashewpähkinät toimivat raakakakussa täytteen ja rakenteen tuojana. Liotettuna ja blendattuna cashewpähkinöistä syntyy silkkinen koostumus.

Kookoskerma pehmeyttää ja jääkaappikylmänä jähmettää kakkua. Kookoskermaa ei voi korvata kookosmaidolla, koska kookosmaidossa rasvan osuus on vähäisempi eikä se jähmety kylmänä.

Kookosöljy ja raakakaakaovoi jähmettävät ja pitävät täytteen kasassa. Raakakaakaovoi saattaa peittää alleen miedompia makuja, joka kannattaa ottaa huomioon.

Täytettä voidaan makeuttaa hunajalla tai vaahterasiirapilla ja siihen voi lisätä mieleisiä makuja: sitruunaa, kaakaota, marjoja, mitä tahansa keksitkään!RAAKAKAKUN VALMISTUKSESSA HUOMIOITAVAA

 • Raakakakun valmistus vaatii tarpeeksi tehokkaan blenderin/tehosekoittimen, jotta pohjan ja täytteen tekeminen onnistuvat ilman hirmuista tuskan hikeä.
 • Pohjaan tulevien pähkinöiden kevyt paahtaminen tuo siihen lisää makua (Vaikka tällöin kakku ei ole kokonaan raaka).
 • Cashewpähkinöiden täytyy antaa liota vähintään 8 tuntia, jotta silkkisen pehmeä täyte olisi mahdollista saavuttaa.
 • Lisätessäsi täytteeseen mehukkaita hedelmiä tai marjoja, täytyy täytteeseen lisätä myös enemmän kookosöljyä tai raakakaakaovoita, jotta täyte pysyy kasassa.
 • Kookosöljy ja raakakaakaovoi lisätään täytteeseen sulana ja mielellään viimeisinä raaka-aineina, jottei täyte käy sakenemaan ja jähmettymään jo blenderissä.
 • Jos teet raakakakkuun useamman eri kerroksen, jähmetytä kakkua hetki pakastimessa ennen seuraavan kerroksen kaatamista.
 • Raakakakku jähmettyy myös jääkaapissa, mutta se vie hiukan enemmän aikaa. Kakkua voi säilyttää pakastimessa (kokonaisena tai paloina) ja ottaa sulamaan aina kun mieli tekee. Kokonainen kakku kannattaa ottaa ennen tarjoilua hyvissä ajoin jääkaappiin sulamaan, jottei vieraille tarvitse tarjota jäistä kakkua.. (kokemusta on).VALKOSUKLAA-PUOLUKKA RAAKAKAKKU

Pohja:

2,5dl manteleita ja pekaaninpähkinöitä
100g pehmeitä taateleita
2dl kookoshiutaleita
5tl raakakaakaojauhetta
Pieni ripaus merisuolaa
(Loraus vettä, jos massa ei meinaa pyöriä blenderissä/meinaa jäädä liian kuivaksi)

 • Laita kaikki ainesosat blenderiin ja aja karkeaksi massaksi. Kokeile kädellä onko seos tarpeeksi kosteaa ja muotoutuuko se painelessa. Jos massa on liian kuivaa ja murenee koskettaessa, lisää tilkka vettä.
 • Pingota leivinpaperi 18cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Itse leikkasin leivinpaperista vielä suikaleen ja asettelin sen irtopohjavuoan reunoille, jottei täyte tartu kiinni reunoihin.
 • Painele massa tiiviisti pohjalle ja aseta jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteet.

Valkosuklaakerros:

2,5dl cashewpähkinöitä (liotettu 8h)
1,5dl kookoskermaa (itse käytin Santa Marian creamy coconut cream)
1,5dl Foodin valkosuklaa herkkuisa -levitettä (voit korvata tämän halutessasi myös sulalla valkosuklaalla)

 • Siivilöi vedessä likoneet cashewpähkinät ja heitä blenderiin kookoskerman kanssa. Käynnistä blenderi ja kaada samalla valkosuklaa herkkuisa levite joukkoon.
 • Anna blenderin käydä kunnes täyte on tasaista.
 • Maista ja lisää tarvittaessa valkosuklaa levitettä.
 • Kaada valkosuklaatäyte pohjan päälle ja aseta pakastimeen jähmettymään siksi aikaa kun valmistat puolukkatäytteen.

Puolukkakerros:

1,5dl cashewpähkinöitä (liotettu 8h)
0,5dl kookoskermaa
2dl puolukoita
2rkl juoksevaa hunajaa
2 isoa rkl sulaa kookosöljyä
2rkl sulaa raakakaakaovoita (peittää mielestäni hiukan liikaa puolukan makua, joten suosittelen korvaamaan 2rkl:lla sulaa kookosöljyä)

 • Sulata ja jäähdytä kookosöljy (ja raakakaakaovoi).
 • Siivilöi nämäkin cashewpähkinät ja heitä blenderiin kookoskerman, puolukoiden ja hunajan kanssa ja aja tasaiseksi.
 • Lisää viimeisenä kookosöljy ohuena nauhana blenderin käydessä.
 • Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta.
 • Kaada puolukkatäyte jähmettyneen valkosuklaatäytteen päälle.
 • Aseta raakakakku pariksi tunniksi pakastimeen jähmettymään tai anna jähmettyä seuraavaan päivään jääkaapissa (näin tein itse).Kivoja leivonta hetkiä sinulle. Laita viestiä, jos jokin raakakakun valmistuksessa jäi mietityttämään!
💜: Jonna

Kommentit

Suositut tekstit