Terveellisemmät porkkanamuffinssit taatelikinuski sydämellä
Näissä pehmeissä ja suussasulavissa muffinseissa maistuvat mausteiden lisäksi raikas sitruuna ja ihanan makea taatelikinuski.
Muffinssit saavat makeutensa intiaanisokerista, banaanista ja taateleista, joten valkoista sokeria nämä herkut eivät kaipaa.
Koristelu vinkki! Koristelin muffinssit hienoksi ajetuilla kookoshiutaleilla. Leikkasin muffinssit peittäviin paperin palasiin sydämen muotoisen reiän ja siivilöin kookoshiuteleet tomusokerin tapaan reiän läpi.
Porkkanamuffinssit 10kpl:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Aloita tekemällä taatelikinuski. Laita kaikki kinuskin ainesosat kulhoon ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kinuski ei meinaa sekoittua, lisää hieman enemmän vettä. Aseta kinuski sitten sivuun odottamaan.
- Vatkaa kananmunat ja intiaanisokeri kuohkeammaksi. Eivät vaahdotu täysin, mutta kunhan saat hiukan ilmavuutta.
- Lisää muussattu banaani joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää myös joukkoon.
- Lisää sitten raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu, hienoksi raastetut porkkanat ja voisula ja sekoita.
- Aseta 10 paperista muffinssivuokaa, joko pellille tai muffinssivuoan koloihin kuten itse tein. Näin muffinssit pysyvät ryhdikkäinä paiston ajan eivätkä leviä.
- Lusikoi taikinaa vuokien puoliväliin asti, aseta n. 1 tl taatelikinuskia taikinan päälle ja peitä taatelisydämet lopulla taikinalla.
- Paista uunin tehosta riippuen 20-30 minuuttia tai kunnes muffinssit saavat kultaista väriä pintaan.
Kommentit
Lähetä kommentti